Proiecte derulate în această primăvară de Clubul Rotary Buziaș

Clubul Rotary Buziaș, aflat în al zecelea an de existență, continuă seria proiectelor începute în toamnă. Aceste proiecte fac cunoscut Buziașul în țară și în străinătate.

Ioan Hudrea, președintele Rotary Buziaș 2015-2016 și membru fondator, este optimist în ceea ce privește mișcarea rotariană la nivelul Buziașului: “În prezent, pe lângă clubul de seniori Rotary, funcționează și cluburile de juniori, Rotaract și Interact Buziaș. Chiar la sfârșitul acestei săptămâni, pe 1 aprilie, ei organizează Balul Primăverii la Hotelul Silvana, manifestare ce se află la a IV-a ediție”, transmite Ioan Hudrea.

Rotary Buziaș vine în această primăvară cu două noi proiecte de mare impact pentru mișcarea sportivă și cea culturală.  Astfel, în 7 mai 2016, se va organiza “Maratonul inimii în stațiunea inimii”. Scopul competiției este promovarea principiilor unei vieți sănătoase, în aer liber, a unui stil de viață activ, precum și promovarea proiectelor Rotary Club Buziaș în rândul participanților și al susținătorilor acestora.

Competiția sportivă va avea loc pe trasee marcate corespunzător în interiorul orașului Buziaș, în preajma orașului pe șosea, dar și pe drumurile neasfaltate din zona viticolă a Dealului Silagiului. Evenimentul se adresează tuturor persoanelor dornice de mișcare sau pasionate de alergare, cu condiția de a avea o stare de sănătate și condiție fizică corespunzătoare. Startul competiției va fi pentru toate cele trei probe, respectiv proba de trail race 23 km, proba de alergare 10 km și proba de cursă populară 2 km la ora 9.00.

Înscrierea se face online în secțiunea evenimente de pe pagina oficială a Clubului Rotary Buziaș: http://www.rotarybuzias.ro/maraton, dar și la fața locului.

Al doilea proiect constă în organizarea unei tabere de pictură care va avea loc în perioada 10-16 mai 2016 la Buziaș, la care vor participa 10 pictori renumiți, membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Timiș. Tema propusă este parcul din Buziaș, tablourile vor fi donate clubului iar din vânzarea ulterioară a acestor tablouri se vor finanța proiectele tradiționale ale clubului Rotary  Buziaș. Tabăra de pictură –INTERSECȚII- se va încheia cu un vernisaj la Buziaș și unul la Timișoara, curator fiind pictorul buzieșean Viorel Coman, iar critic Robert Șerban. “Dintre proiectele tradiționale ale clubului amintesc aici, organizarea unei excursii pentru elevii olimpici de la Liceul Teoretic Buziaș,  premierea anuală a elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură și care provin din familii defavorizate, precum și concursul cu premii Desene pe asfalt, concurs la care participă anual 250-300 de elevi ai claselor I-IV”, adaugă președintele Rotary Club Buziaș, Ioan Hudrea.

În această lună se desfașoară proiectul Dinți frumoși, copii sănătoși, proiect aflat la a IV-a ediție, prin care aproximativ 300 de copii din clasele 0 şi a I-a din localităţile Buziaș, Bacova și Silagiu primesc gratuit periuţe de dinți, paste de dinţi, materiale informative şi interactive legate de importanţa igienei şi a periajului corect şi sunt consultaţi de către o echipă de stomatologi voluntari. Aceştia le întocmesc tuturor câte o fişă dentară, în preambulul proiectului care va continua şi anul viitor, ca iniţiativă de suflet a clubului Rotary Buziaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here