Proiectul de lărgire a drumului ce leagă Timișoara de autostradă, mai aproape de a deveni realitate!

Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și Primăria Dumbrăvița au încheiat un parteneriat pentru lărgirea drumului până la autostradă la patru benzi!

Am aprobat proiectul privind modernizarea drumului de la Timișoara până la autostradă, care trece prin Dumbrăvița, mai exact lărgirea lui la patru benzi. Am aprobat parteneriatul cu municipiul Timișoara și comuna Dumbrăvița, mai ales pentru primul sector, acela din comuna Dumbrăvița unde avem o situația mai delicată cu acei stâlpi, care vor fi obligatoriu de mutat și care sunt în patrimoniul Primăriei Timișoara. Am avut din partea Primăriei și a Consiliului Local Timișoara, deschiderea pentru acest proiect, îi felicit pentru acest lucră pentru că mi se pare un proiect extrem de important pentru județul Timiș și pentru toate comunele periurbane și bineînțeles pentru Timișoara”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Între Consiliul Județean și Primăria Timișoara, era necesar un astfel de protocol, în condițiile în care pentru lărgirea drumului trebuie mutați stâlpii de troleibuz din Dumbrăvița, iar aceștia sunt sub tutela Primăriei Timișoara.

Există posibilitatea mutării stâlpilor, cel mai simplu ar fi când expiră cei cinci ani de monitorizare, dar există posibilitatea mutării lor și acum dacă obținem acordul de la Autoritatea de Management, pentru că nu afectează proiectul propriu-zis. Am făcut demersurile la Autoritatea de Management și așteptăm răspunsul. În ceea ce privește mutarea stâlpilor există două posibilități. Ori intră pe cheltuieli eligibile, ori neeligibile. Mai mult ca sigur, ca o părere personală, va intra pe cheltuieli neeligibile, dar ne asumăm acest lucru pentru că este un proiect foarte important ”, mai spune Călin Dobra.

Proiectul de lărgire la patru benzi a drumului de la intrare în Dumbrăvița, spre A1, va fi depus mâine, pentru accesarea de fonduri europene, termenul limită fiind data de 13 iulie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here