Percheziții la traficanții de persoane din Timiș! Ce au descoperit anchetatorii?

Procurorii DIICOT împreună cu ofițerii din cadrul BCCO efectuează la această oră 23 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Dâmbovița, Argeș și Ilfov! Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 23 de suspecți, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din spusele anchetatorilor, începând cu anul  2013, pe raza județelor Timiș, Dâmbovița și Argeș s-a constituit un grup infracţional organizat cu preocupări infracționale pe linia traficului de persoane, traficului de minori și proxenetismului.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că victimele au fost atrase de stilul de viață opulent al membrilor grupului, fiind  racolate prin metoda ”lover boy” încă din perioada în care erau minore. Ulterior, victimele erau exploatate pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani erau exploatate sexual în țări precum Irlanda, Marea Britanie și Germania.

Tinerelor li se promitea faptul că banii obținuți din practicarea prostituției vor fi investiți în case și mașini pe care le vor avea împreună cu partenerii lor de viață, membri ai grupului infracțional organizat, însă de cele mai multe ori aceștia racolau și  alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor țări, sub atenta supraveghere a membrilor grupului.

Cercetările efectuate au relevat  faptul că gruparea infracțională era organizată pe  baza principiului subordonării ierarhice, respectiv, doi suspecți, soț și soție, erau liderii segmentului care funcționa în Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcționa în Germania, iar un alt membru al grupului își desfășura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urmă aderând la grupul infracțional organizat la începutul anului 2017, cu intenția de a dezvolta gruparea infracțională pe teritoriul acestui stat”, spun reprezentanții DIICOT.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse în vederea audierii un număr de 46 de persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here