Proiectul de majorare a capitalului social al Colterm cu 84 de milioane lei aprobat de consilieri în unanimitate

Timișorenii nu vor rămâne în această iarnă fără apă caldă și încălzire în locuințe, dă asigurări municipalitatea. Un proiect important a fost introdus astăzi pe listă în cadrul ședinței de plen a Consiliului Local Timişoara.

Aleșii au aprobat o infuzie de capital de 84 de milioane lei la societatea de termoficare Colterm. Suma ar trebui să fie livrată societății de termoficare în următorii patru ani. Astfel, majorarea de capital poate fi considerată o investiție, și nu un ajutor de stat. Consiliul Concurenței a aprobat măsura pe care Consiliul Local Timișoara a votat-o. Societatea de termoficare intenționa să ia un credit bancar pentru a-și achita datoriile la diverșii furnizori de servicii, însă nicio bancă nu a dorit să ofere un împrumut, având în vedere incapacitatea de a achita creditul.“La baza majorării au stat analize economice și acel test al investitorului privat-prudent. Din toate materialele elaborate rezultă că societatea Colterm poate deveni una viabilă dacă i se face o injecție de capital, o majorare, banii urmând să fie folosiți pentru buna funcționare a companiei pe viitor. Această majorare trebuie să fie însoțită de măsuri la nivelul Colterm care să evite să se mai ajungă vreodată pe deficite”, transmite conducerea Primăriei Timișoara.

În plus, autoritățile dau asigurări că cetățenii nu se vor confrunta cu probleme în plină iarnă, să rămână fără  apă caldă și încălzire în locuințe, cum s-a întâmplat iarna trecută.“Sută la sută. Nu vom mai avea nicio problemă. Până acum am ținut Colterm în funcție fără a se întrerupe gazul, furnizor de cărbune, serviciile de transport, mai puțin o zi anul trecut prin dispoziții. Și atunci când s-a întrerupt, după discuția telefonică purtată cu conducătorii care sunt cetățeni străini s-a dat drumul la gaz și respectiv transportatorii ne-au adus cărbunele și furnizorii de cărbune l-au transmis către transportatori”.

În luna aprilie 2016 a fost aprobată o majorare de capital de 65 milioane lei, iar în prezent suma a fost actualizată în acord cu necesitățile companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here