Poliţia de Frontieră Română este unul dintre cei 27 parteneri ai Proiectului de Cercetare Dezvoltare „FastPass – Fluxul de lucru şi funcţionalitatea porţilor automate de control la frontieră ABC Gates”, proiect pilot aflat sub coordonarea Institutului Tehnologic din Austria.

Durata proiectului este de 48 de luni, României, prin Politia de Frontieră revenindu-i rolul, unic în UE, de a asigura infrastructura implementării sistemului ABC gates (Automated Border Control) la frontiera terestră, la P.T.F. Moraviţa.

În perioada 08 noiembrie – 15 decembrie 2016, în P.T.F. Moraviţa rutier  – I.T.P.F. Timişoara se testează funcţionalitatea porţilor automate de control la frontieră, în cadrul Proiectului de Cercetare Dezvoltare „FastPass – Fluxul de lucru şi funcţionalitatea porţilor automate de control la frontieră ABC Gates, coordonat de specialişti din cadrul Institutului Tehnologic din Austria.

Proiectul FASTPASS îşi propune o abordare armonizată şi modulară pentru controlul automatizat al frontierelor europene (ABC gates). Scopul este testarea şi furnizarea unei soluţii, pe de o parte pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetăţenii de bună credinţă care tranzitează frontierele Uniunii Europene şi pe de altă parte, de a moderniza, accelera şi îmbunătăţi gestionarea frontierelor externe, respectând în acelaşi timp aspectele legate de protecţia datelor şi a vieţii private.

Acest proiect de cercetare, din care face parte şi Poliţia de Frontieră Română, este coordonat de către Institutul Tehnologic din Austria şi reuneşte reprezentanţi ai industriei producătoare de sisteme şi componente, instituţii de cercetare, universităţi, autorităţi guvernamentale, autorităţi pentru protecţia datelor, precum şi utilizatorii finali, fiind implicaţi 27 de parteneri.

Pentru crearea condiţiilor optime în derularea acestui proiect, Poliţia de Frontieră Română, sub coordonarea Ministerului Afacerilor Interne, a colaborat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

În contextul acestui proiect, atât în faza de pregătire, cât şi în cea de testare, coordonatorul proiectului, Institutul Tehnologic din Austria, lucrează în strânsă cooperare cu Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex), Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor (EDPS), EUROPOL şi Comisia Europeană.

 

Articolul precedentFără apă la robinete în Ghiroda
Articolul următorProiectul de majorare a capitalului social al Colterm cu 84 de milioane lei aprobat de consilieri în unanimitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.