Proiectul „Salvator din pasiune” continuă în țară. Ce condiții trebuie îndeplinite

ISU caută voluntari din toată țara. Astfel, cei care doresc să se alăture pompierilor, trebuie să îndeplinească niște condiții. Aceștia trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; să fie apți din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnați pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

În anul 2016, proiectul de voluntariat în cadrul unităților IGSU a reușit să mobilizeze peste 750 de voluntari în situații de urgență, care să se alăture pompierilor salvatori în misiunile specifice.Interesul crescut pe care cetățenii l-au manifestat încă de la lansare, a condus la reanalizarea posibilităților instituționale și identificarea soluțiilor care să permită înscrierea tuturor celor care doresc să se alăture echipajelor de intervenție în misiunile specifice, fără ca accesul acestora să fie condiționat de numărul locurilor disponibile.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă teritoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here