Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a primit cu mare bucurie anunțul comunicat de doamna Elisa Ferreira, Comisar European pentru Politica Regională, care a oferit detalii despre proiectele câștigătoare ale competiției „Regiostars 2023”. Astfel, proiectul în care UVT este partener, prin Departamentul de Biologie-Chimie, din cadrul Facultății de Chimie, Biologie, Geografie a UVT, cu titlul „România-Serbia NETwork pentru evaluarea și diseminarea impactului activităților de extracție a cuprului asupra calității apei în zona transfrontalieră” (RoS-NET2) a câștigat un premiu în finala acestei prestigioase competiții, la categoria „A green Europe”, sub numele de competiție „From mine to river. The Water Guardians!”, ca proiect cu cel mai mare impact inter-regional.

Competiția europeană Regiostars este organizată de Comisia Europeană în formatul unui concurs anual organizat pentru a promova și premia cele mai bune practici în dezvoltarea regională, prin proiecte finanțate de UE. Competiția a fost lansată pentru prima dată în 2008 și a fost creată pentru a încuraja regiunile și autoritățile locale să împărtășească experiențele lor și să învețe unii de la alții pentru a susține competitivitatea și dezvoltarea regiunilor din UE.

Proiectul UVT, „From mine to river. The Water Guardians!”, câștigător al categoriei „A green Europe” din cadrul competiției „Regiostars 2023” a prezentat impactul rezultatelor obținute prin proiectul RoS-NET2, finanțat prin axa „Interreg – IPA CBC România – Serbia”, derulat între 2019 și 2021 și coordonat de prof.uni.dr. Adriana Isvoran, din cadrul Departamentului de Biologie-Chimie (UVT).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „De cinsprezece ani, UE premiază cele mai bune inițiative prin care actori instituționali, organizații, rețele de cercetare și universități europene conlucrează în cadrul unor proiecte cu mare impact pentru dezvoltarea regională. Suntem onorați pentru aprecierile exprimate față de rezultatele proiectului transfrontalier în care UVT a fost parte, proiect realizat de o echipă dinamică și foarte ambițioasă a Facultății de Chimie, Biologie, Geografie din UVT. Îi felicit cu căldură pe colegii din această echipă, pe coordonatoarea cercetătorilor din proiect, prof.uni.dr. Adriana Isvoran. Sunt convins că premiul acordat pentru munca echipei UVT va fi urmat și de alte aplicații și proiecte europene ale UVT finanțate și apreciate, cu impact regional semnificativ.”

Articolul precedentConfort termic și atmosferă plăcută acasă: TOP 5 sfaturi esențiale pentru un căminul tău în sezonul rece
Articolul următorDouă premii naționale „Bursele ANIS” pentru cercetătorii UVT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.