Sunt promisiuni pentru un nou spital municipal la Timișoara. Primăria anunță că a primit vizita unei delegații din partea Băncii Mondiale, „instituție care va încheiat un parteneriat cu municipalitatea pentru construirea noului spital municipal”.

Conform planurilor, noua unitate medical ar urma să apară în partea de nord a orașului, în apropierea Aerodromului Utilitar Cioca. Spitalul ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generație și ar aduna toate secțiile medicale care acum sunt răspândite în Timișoara.

În zonă au descins miercuri, 9 februarie, atât primarul Dominic Fritz, cât și city managerul Matei Creiveanu, arhitectul-șef Gabriel Almăjan și directorul Spitalului Municipal, Daniel Malița. Delegația IFC (divizie de investiții a Băncii Mondiale) a fost formată din 9 persoane, experți tehnici, financiari și în domeniul sănătății.

„Acum, Spitalul Municipal are sediul principal într-o clădire veche, din centrul orașului și secții răspândite în toate zonele din Timișoara. Timișorenii nu pot avea astfel acces ușor la servicii medicale de calitate. Intenția noastră este să ridicăm de la zero un nou campus medical, primul din ultimii 50 de ani, în zona de nord a orașului, lângă Aerodromul Utilitar. Investiția va fi, însă, una imensă, probabil cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, și de aceea suntem onorați să avem alături de noi în acest proiect vital pentru Timișoara o instituție prestigioasă, cum este IFC. Anul acesta vom începe studiile cerute prin lege, pe care le vom finanța împreună cu cei de la IFC. Astăzi am făcut un pas major pentru ca Timișoara să aibă un nou spital municipal, unul modern și capabil să asigure servicii medicale complete pentru timișoreni”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În perioada următoare, în parteneriat cu IFC va fi demarat studiul de prefezabilitate necesar construcției acestui nou spital, mai anunță Primăria Timișoara.

Articolul precedentCoronavirus, 9 februarie: aproape 1.500 de infectări în Timiș. Sunt peste 170 de decese la nivel național
Articolul următorPercheziții în Timiș și Gorj, la o rețea care se ocupa cu trafic de droguri. Mai multe persoane, duse la audieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.