Punctele de prim – ajutor pe timp de caniculă redeschise în Timiş

puncte-de-prim-ajutor-canicula

Temperaturile ridicate de afară continuă să pună probleme în vestul ţării. Astfel că cele cinci puncte de prim – ajutor pe timp de caniculă au fost redeschise în Timiş.

În Timișoara sunt stabilite locurile unde vor funcționa aceste puncte, respectiv Oficiul Poștal nr. 1 (Poșta Mare), Opera Naționala Română, Piața 700, Piața Iosefin. În Lugoj, este deschis un punct de prim-ajutor în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

În intervalul orar 11-18, de luni până vineri în aceste locuri va fi asigurată asistența medicală și apa potabilă. Vor fi prezenți medici DSP Timiș și voluntari instruiți de organizația Crucea Roșie, pot fi făcute recomandări și vor fi accesibile pliante cu informații medicale. Punctele vor fi semnalizate vizibil. „Deorece temperaturile foarte ridicate se mențin și nivelul de disconfort termic este în creștere este oportună activarea punctelor considerate de prim-ajutor pentru populație. Facem precizarea că aceste puncte nu substituie asistența medicală de specialitate și nici interacțiunea cu medicul de familie sau cel curant”, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Atenție! În perioada caniculei, medicii recomandă evitarea ieşirii din casă, între orele  11 -17. Dacă ieşirea este absolut necesară oamenii sunt sfătuiţi să meargă pe la umbră, să poarte haine lejere, să se protejeze de soare cu pălării şi să consume multe lichide.

Activarea amplasamentelor de prim –ajutor este punct principal al unui protocol agreat de către Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, Primăria municipiului Timișoara și filiala Timiș Crucea Roșie.

Pot fi accesate recomandări ale medicilor, pentru perioadele cu temperaturi caniculare, pe site-ul DSP Timiș.

(Sursa foto: www.adevarul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here