Radioactivitate la sediul Poliției Locale Timișoara! Vezi ce sesizare și măsurători s-au făcut

Sesizare inedită făcută de un cetățean din Timișoara. Un fost student al Politehnicii i-a semnalat consilierului Ilare Bordeașu, în urma unor măsurători, că ar fi radioactivitate peste normele admise la sediul Poliției Locale.

Totul a fost explicat în cadrul primei ședinte de plen a Consiliului Local Timișoara. “Am primit sesizarea de la un fost student, pe nume Ioan Iordache. Încă din școală era dirijat spre lucrurile care afectează cetățenii. În sesizare scrie că pe strada Avram Imbroane, tătal lui i-a spus că în anii 1951 acolo rușii au folosit locația respectivă pentru transferul de uraniu și depozitare. El a luat niște aparate, a făcut investigare și a dat gradul de radiație pe care-l emite încă clădirea respectivă. Atunci a găsit de cuviință să informeze CLT și pe domnul primar să verifice dacă este adevărat ceea ce scrie. El a făcut și un plan al clădirilor dispuse. Și să ia o firmă specializată să verifice dacă este adevărat, pentru că mi-a povestit că există oameni care s-au îmbolnăvit și au reacționat negativ la aceste radiații, în sensul că au suferit traume. Eu nu am verificat, nici nu știu pe unde se află”, a explicat consilierul local ALDE, prof. univ. Ilare Bordeașu.

De cealaltă parte, primarul Nicolae Robu a transmis că sesizarea va fi luată în serios și chiar se vor face verificări.“N-am mai auzit despre așa ceva până acum. (…) Din cauză că nu știu ce activități s-ar fi desfășurat cu multă vreme în urmă acolo. Noi avem datoria în astfel de situații să luăm toate măsurile, să facem toate verificările încât să avem certitudinea că nu expunem sănătatea angajaților. Va trebui să apelăm la cineva din exterior care este abilitat să facă astfel de măsuratori, pentru că nu oricine are aparatură pentru asta”, a spus edilul Nicolae Robu.

Vezi raportul:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here