Declarația de Război la adresa Ucrainei prezentată de președintele rus Vladimir Putin în zorii zilei de joi a fost înregistrată încă de luni, 21 februarie potrivit presei ruse citate de The Guardian, ceea ce demonstrează că demersurile diplomatice ale Kremlinului nu au fost niciodată serioase, așa cum a avertizat administrația americană.

Rusia ar fi lansat mai multe atacuri care au țintit în special aeroporturile și infrastructura militară astfel încât să-și asigure superioritatea aeriană. Explozii au avut loc chiar și pe un aerodrom militar din vestul Ucrainei, la 50 de km de granița cu Polonia.

Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa sunt doar câteva din orașele vizate de atacurile rusești de joi dimineața.

Dincolo de exploziile auzite lângă orașe, bombardamente ar mai fi avut loc și în apropiere de alte baze militare precum Chuguev, Myrohorod, Kramatorsk, Vasylkiv.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat că a cerut misiunii României la NATO să solicite activarea articolului 4 din Tratatul de la Washington, după ce Rusia a atacat Ucraina. Alături de România, au cerut activarea acestui articol și Polonia, Estonia, Letonia și Lituania, conform CNN.

Ce prevede articolul 4 din Acordul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord: „Părțile se vor consulta împreună ori de câte ori, în opinia vreunuia dintre ele, integritatea teritorială, independența politică sau securitatea oricăruia dintre aliați este amenințată”.

Articolul precedentMascaţii au bătut la uşa traficanţilor de droguri de mare risc
Articolul următorTentativă de phising și posibilă distribuție de malware pentru companii, în numele UVT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.