Universitatea de Vest din Timișoara anunță existența unor tentative multiple de phishing în care identitatea și diverse referințe față de activitatea UVT sunt utilizate în încercarea de a dezinforma diferite companii.

Prin intermediul unor mesaje false, utilizând imaginea UVT și a unor parteneri din mediul privat, operatorilor economici adresați li se solicită într-o serie de fraze incoerente contribuția la un „proiect în curs de desfășurare”, fără a numi această așa-zisă inițiativă.

În același mesaj, se utilizează într-o înlănțuire de imagini aleatoare siglele câtorva dintre partenerii UVT, în anumite cazuri fiind atașat și un fișier virusat, care în anumite contexte poate infecta dispozitivele neprotejate corespunzător sau cu soluții antivirus neactualizate.

„Dorim să transmitem tuturor celor care primesc astfel de mesaje să nu le dea curs, să nu deschidă fișiere pe care nu le așteaptă, să aibă întotdeauna un antivirus actualizat la zi și, pentru a-i proteja și pe ceilalți, să raporteze astfel de mesaje drept spam, pentru a putea fi reținute de filtrele automate existente pe serverele de mail. Universitatea de Vest din Timișoara nu va solicita niciodată în mod direct, fără interacțiune prealabilă, informații sau bugete de la partenerii săi, existând și asigurarea cu privire la scanarea activă cu instrumente de ultimă generație a fișierelor transmise de pe platformele informatice ale UVT”, se arată într-un comunicat UVT.

 

Articolul precedentRăzboiul de lângă noi! Rusia a atacat Ucraina
Articolul următorOperațiunea „drogatul și bețivul”. Surprize, surprize la volan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.