În perioda 9 – 11 iulie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 34 de  permise de conducere.

În acest sens, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare. Astfel, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni și au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 145 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 34 de  permise de conducere, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 27 certificate de înmatriculare.

Betivi pe bulevard

La data de 11 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Timișoara au depistat pe strada Constantin Diaconovici Loga din municipiul Timișoara, un bărbat în vârstă de 36 de ani, care ar fi condus un autoturism, sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 16:20, polițiștii Biroului Rutier Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control pe strada Nera din municipiul Timișoara, județul Timiș, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Articolul precedentIncendiile de vegetație uscată i-au amploare în Timiș. Anunțul ISU Banat
Articolul următorSe întrerupe apa în Ciacova! Aquatim anunță lucrări de spălare a rețelei de distribuție

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.