53 de intervenții la incendii de miriște și vegetație uscată în primele 11 zile ale lunii iulie. Temperaturile crescute înregistrate în ultima perioadă au favorizat creșterea numărului de incendii de vegetație uscată.

În urma celor 53 de incendii la care au fost solicitați să intervină pompierii timișeni, au fost afectate peste 130 de hectare de miriște și vegetație uscată. În multe cazuri, incendiile s-au extins și la culturile agricole, afectând peste 50 de hectare de grâu, 7 hectare de secară și 5 hectare de orz. De asemenea, au mai fost afectați de incendii mai mulți copaci și pomi fructiferi, baloți de fân și butuci de viță de vie.

„Pe lângă aceste pagube financiare suferite de fermieri, incendiile de vegetație și miriști sunt foarte dăunătoare mediului, deoarece determină poluare aerului prin fumul rezultat, sărăceşte solul de materie organică iar microfauna solului este distrusă. De asemenea, arderea miriștilor omoară zeci de animale anual și distruge habitatul natural al acestora”, anunță ISU Banat.

Articolul precedent39 de cazuri noi de COVID, înregistrate în Romania, de ieri până azi! Alţi doi oameni au murit
Articolul următorRazie pe șosele. Vitezomani și bețivi, trași pe dreapta și arși la buzunare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.