În aceasă vară, mai mult întâmplător, s-a (re)unit/format echipa de fotbal a Presei din Timișoara. De ce? Din pasiune pentru sportul care îl iubim cu toții, fotbalul, atât de vitregit în aceste momente din cauza pandemiei de coronavirus. Și cum echipa s-a reunit… a și plecat pe teren, pentru a studia de la fața locului cum se prezintă situația la firul ierbii în județ.
Oficial, vedem ce s-a construit bun în Timiș și unde e cazul dăm exemple pozitive și după caz, negative. Neoficial jucăm și puțin fotbal, așa 11×11, dar ca pe timpuri când o făceam în copilărie pentru glorie sportivă. Suntem o echipă de ziariști și ex-ziariști profesioniști, de la Pro TV, Radio Timișoara, TVR Timișoara, Opinia Timișoarei, Tion, Fotbal vest, Pressalert, fostul Digi Timișoara, Gazeta din Vest, Focus Tim etc, dar fotbaliști neprofesioniști, sau dacă vreți prieteni cu fotbaliștii, care se bucură sincer de mirosul ierbii și de reprizele după cele două… reprize. Unul din locurile vizitate ne-au impresionat cu adevărat, datorită profesionismului oamenilor locului, care au făcut din sport o prioritate!
Club Sportiv Comunal Ghiroda si Giarmata Vii – o nouă identitate pentru Ghiroda!
Câțiva oameni entuziaști, cu idei bune, au pornit la drum și au creat un concept nou și inovativ pentru comunitatea din care facem parte: Club Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii. Clubul și-a deschis porțile în anul 2018 cu activități sportive pentru copii și seniori și funcționează ca instituție publică, în subordinea consiliului local Ghiroda, cu scopul de a organiza și administra activitățile sportive locale și de a dezvolta sportul de performanță în Ghiroda și Giarmata Vii. Totul se desfășoară într-un un mediu plăcut pentru copii și, totodată se pune la dispoziție atât echipament cât și materiale specifice fiecarei activități în parte.
Fotbal
Disciplina sportivă fotbal reprezintă un joc sportiv clasificat în prima categorie de importanță în strategia sportivă locală, ținând cont de tradiție și palmares, și având un mare impact asupra publicului local. Aici activitatea a fost împărțită în două categorii: seniori și juniori. La cei mari, au fost înscrise în campionat două echipe, una în liga a 3 a care își desfășoară activitatea în Ghiroda, iar cealaltă în liga a 6-a, care își desfășoară activitatea la Giarmata Vii. La centrul de copii și juniori activitatea a fost structurată pe categoriile de vârstă 2006-2015, iar copiii beneficiază de o pregătire foarte bună, cu antrenori foarte bine pregătiți în acest domeniu.
Kickboxing
Secția sportivă de Kickboxing este condusă de antrenorii Ciocoiu Eugen Marius și Cristian Stoenescu, ambii cu un palmares deosebit în acest sport. Lotul secției de Kickboxing este format din copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, copii care, anul trecut, au obținut rezultate fantastice la numeroase competiții naționale și internaționale. Jasmina Elena Ciocoiu campioana mondială la Kickboxing este mândria acestui club. Jasmina este și ambasador Născut pentru Sport pentru Cravana Educației Timiș și a fost promovată la Gala de Premiere Excelența Bănățeană.
Șah
Anul 2019 a fost un an foarte reuşit și pentru secţia de şah a clubului CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. După câştigarea Cupei României din mai la nivel de cluburi sportive şi echipe de şah, gruparea bănățeană s-a impus şi în divizia A la Mamaia în Septembrie 2019. Lupulescu Constantin, Szabo Gergely şi Jianu Vlad, ultimul căpitanul echipei şi cu juniorul Paraschiv Paul au scris o frumoasă pagină de istorie.
Motociclism
La secția de motociclism se înregistrează cel mai spectaculos rezultat pentru club din ultimul timp. Beleiu Alexandru este primul român care câștigă campionatul european de motociclism, Alpe Adria Vintage 2019 la clasa Open Special. Sportivul a câștigat ambele manșe ale principalei clase Vintage, clasa Open Special.
”Suntem deosebit de onorați de rezultatele sportivilor noștri. Au depus multă muncă pe parcursul celor doi ani și acest lucru se vede tot mai mult in rezultatele lor. Mă bucur nespus că fac parte din acest demers și că m-am angajat, alături de alți oameni competenți și valoroși, să promovăm sportul în comunitatea noastră. Desemenea, suntem foarte recunoscători de inițiativa primăriei și a consiliului local, care a venit cu această idee grozavă de a înfința acest club, idee ce a fost preluată cu succes ulterior și de alte comunități din împrejurimi. Acest lucru ne bucură și ne dă speranțe pentru că așa cum noi, o mână de oameni, am pornit la drum să le oferim copiilor din Ghiroda o bază sănătoasă de a se dezvolta și a crește armonios, așa pot și alții să ne urmeze exemplul”, Marius Mihai Poclid – Director Club Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii.
Despre meciul nostru
Trebuie spus că echipa mare a Ghirodei joacă pe „îmbunătățita” arenă Emilian Pavel, dotată cu nocturnă și cu vestiare de cea mai bună calitate. Aici s-a disputat și finala din 2019 a Campionatului Național de fotbal american, ceea ce spune multe și despre calitatea gazonului, pe care ne-am simțit și noi bine, pentru două reprize de 20 de minute. Oameni ca primarul Ionuț Stănușoiu, sau foștii jucători ai echipei Daniel Borchescu sau Alin Miloș, ajunși între timp în funție de conducere ale clubului de fotbal au făcut tot posibilul ca juniorilor clubului să nu le lipsească nimic, iar oamenii locului să se poată bucura de arene, pentru că sunt mai multe în Ghiroda, de cea mai bună calitate. Revenind la meciul nostru, nu putem spune decât că a fost unul bun, că ne-am bucurat să evoluăm și împotriva unor foști jucători de „calitate superioară” ca Mircea Șchipu, Gabriel Ghiuchici, Vlad Bura, Orlando Trandu, etc… toți conducând și grupe de copii de la Ghiroda, iar cel mai frumos a fost la repriza a 3-a. Una peste alta, repetăm, Ghiroda are un club cum multe comune și chiar orașe din Timiș ar trebui să aibă.
Articolul precedentUPDATE: PSD Timiș, apel către Pro-România pentru susținea candidaților social democrați la alegerile locale: Călin Dobra și Voichița Lăzureanu
Articolul următorExponatul lunii august, la Muzeul Banatului: Decantor pentru vin cu blazonul conților Csekonics de Jimbolia și Ianova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.