Reţea de trafic de migranţi destructurată la graniţa de sud-vest

Poliţiştii de Frontieră din cadrul I.T.P.F Timişoara în cooperare cu B.C.C.O Timişoara, D.O.S., sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T Timişoara au destructurat o reţea de trafic de migranţi. Douazeci si patru de migranţi şi patru călăuze au fost reținuți în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad.

Astfel, în  jurul orei 22.00, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, a fost observat un grup  de persoane care încerca să treacă ilegal frontiera spre Ungaria prin apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Cenad. Imediat s-a declanşat o acţiune tactică specifică poliţienească în urma căreia au fost reţinute 24 de persoane de origine afro-asiatică şi 4 călăuze de naţionalitate sârbă. Din cele 4 călăuze una a afost reţinută împreună cu grupul de migranţi, una în localitatea Timişoara şi două în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Grupul de migranţi de origine siriană împreună cu călăuzele au fost preluate şi transportate la sediul I.T.P.F. Timişoara în vederea continuării cercetărilor. Activitatea infracţională a grupării a fost monitorizată, aceasta acţionând pe relaţia Serbia-România-Ungaria, fiind structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, transportatori, călăuze, fiecare având atribuții precis delimitate.

În data de 12 septembrie, călăuzele au racolat grupul de cetăţeni sirieni din municipiul Bucureşti, 11 dintre aceştia trecând ilegal frontiera în data de 26.08.2016 fiind predaţi Serviciului pentru Imigrări Timiş şi transportaţi ulterior la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Bucureşti.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 24 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale, călăuzele fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi si constituirea unui grup infracţional organizat.

(Sursa foto: www.pressalert.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here