Rețea infracțională care se ocupa de traficul de migranți, destructurată!

Polițiștii de frontieră timișoreni împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de migranți. Au fost duse la audieri 24 de persoane.

În această dimineață mascații au descins la 15 locaţii de pe raza judeţului Timiş, aparţinând membrilor unei grupări infracționale, specializată în trafic de migranți.

Gruparea formată din cetăţeni români şi străini (Egipt, Siria şi Turcia), a acţionat, în perioada 2017-2018, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţele Timiş şi București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Anchetatorii au stabilit ca gruparea infracţională a traficat peste 300 migranți, de origine afro-asiatică.

În urma percheziţiilor efectuate, 24 persoane au fost aduse la audieri şi au fost dispuse luarea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor DIICOT –Structura Centrală, membrii grupării fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi și constituire a unui grup infracţional organizat.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here