Încă un drum reabilitat de Consiliul Județean! Face legătura între Deta și localitățile din apropiere

Un drum de 7,7 km și a fost asfaltat, spre bucuria locuitorilor din zonă. Acesta face legătura între Deta – Opatița – Birda.

Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare a drumului județean 8,5 milioane de lei fără TVA, fonduri asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Timiș.

”Inaugurăm azi ultimul drum județean din rețeaua județeană pe anul 2018. Este un drum care leagă Deta, Opătița și Birda. Un drum de 7,7 kilometri, în valoarea de 8,5 milioane de lei, realizat din bugetul Consiliului Județean Timiș. Au fost realizate accesele la drumurile laterale, au fost realizae șanțuri de beton, și cel mai important e că asigurăm condiții de trafic bine puse la punct pentru cei care circulă în această zonă, un acces mult mai facil spre orașul Deta al locuitorilor din comunele învecinate”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Ne bucură că am reușit să facem legătura între un punct important dintre Birda și Deta, care de 5 ani de zile ne chinuim să aem această legătură. Este un drum important pentru toate comunele din zonă. Era un drum din piatră deteriorat și se circula foarte greu”, a spus primarul comunei Birda.

Prin această investiție, s-a realizat modernizarea infrastructurii, lățimea părții carosabile fiind prevăzută la 6,50 m, cu acostamente de 2×0,75 m. În cadrul acestui proiect au mai fost realizate: 32 de de racorduri cu drumurile și străzile laterale, toate accesele necesare la proprietăți, podețe laterale și podețe transversale, dispozitivele de scurgere a apelor (șanțuri noi de pământ și șanțuri betonate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here