VIDEO. Reținut pentru înșelăciune prin metoda “ACCIDENTUL”

metoda-accidentul

Metoda “ACCIDENTUL” continuă să facă victime în Timișoara. Un bărbat de 35 de ani bănuit de comiterea unei infracțiuni de înșelăciune prin metoda ,,accidentul” a fost depistat în, flagrant delict de catre polițiștii Secției 3 Timișoara. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Pteventivă Timiș.

Oamenii legii au depistat ieri, în flagrant delict, un bărbat de 28 de ani, din Brăila, bănuit de înșelăciune prin metoda ,,accidentul”. Acesta ar fi apelat telefonic o tânără de 24 de ani și, asumându-și calități false, i-ar fi pretins 5000 de euro, invocând implicarea tatălui acesteia într-un accident de circulaţie soldat cu victime. Astfel, victima s-ar fi întâlnit cu bărbatul pe raza municipiului Timișoara pentru a-i înmâna o parte din suma solicitată, moment în care polițiștii au organizat flagrantul.

Individul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, l fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

În plus, verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare). În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.

Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. N

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=NnrbPQFmREE&feature=youtu.be]

(Foto: www.observator.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here