Concursul naţional „Mesajul meu Antidrog” a ajuns la a XIII–a ediție

mesaje_antidrog

Agenţia Naţională Antidrog lansează la nivel naţional, până în 12 februarie, ediţia a XIII–a a concursului „Mesajul meu antidrog”. Tema din acest an este „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”.

Ediţia a XIII–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – iulie, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti. „Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.  Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber. Secţiunile ediţiei a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Beneficiarii concursului sunt 150.000 de tineri din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu). Aproximativ 1500-2000 elevi participă cu lucrări la secţiunile menţionate mai sus, iar la concursurile sportive organizate la nivel judeţean participă 50.000 -60.000 de elevi.

Din fiecare judeţ vor fi selecţionate 10 şcoli cu învăţământ gimnazial şi cinci licee (atât din mediul urban, cât şi rural), în total aproximativ 3.500 de elevi. Beneficiarii indirecţi sunt cadrele didactice, familia, prietenii şi societatea în general.

(Foto: www.bzc.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here