Revelion în siguranță. Șase sute de poliţişti vor acţiona în Timiș

Aproape 600 de poliţişti vor acţiona în perioada următoare pe raza judeţului Timiş, pentru ca trecerea în Noul An să nu fie umbrită de evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

În perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, 600 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, aproape 350 sunt poliţişti de ordine publică, peste 100 de poliţişti sunt de la rutieră, iar restul sunt de la alte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Cu prilejul Revelionului, sunt preconizate a se desfăşura manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), pe raza judeţului Timiş, la care se preconizează că vor participa mii de persoane. Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în locurile în care se vor organiza manifestările specifice sărbătorilor de iarnă, fiind pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi, totodată, să intervină atunci când situaţia o va impune. De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier Timiş, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale Transporturi Timișoara vor acționa, zilnic, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în zona stațiilor și triajelor de cale ferată, precum și în trenurile de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.