Tehnică nouă la I.S.U. Banat

În dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș au intrat mai multe autospeciale. Este vorba despre autospeciala de tip SCANIA ce are în componență accesorii pentru intervenția la incendii. Autospeciala dispune de tracțiune 6×6 și poate fi utilizată și pe teren accidentat.

Rezervorul poate înmagazina 9000 litri de apă şi 1.000 litri de spumogen și poate transporta și apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare două tunuri pentru apă și spumă cu acționare manuală. Autospeciala dispune de o pompă care poate dispersa 3.000 de litri de apă pe minut, precum și de generator de curent electric și sistem de iluminat la locul intervenției. Autospeciala va deservi Stația de Pompieri Buziaș având în vedere gradul de uzură al autospecialelor existente la nivelul acestei subunități.

În dotarea I.S.U. Timiș au mai intrat două microbuze, cu 17 locuri, pentru transportul personalului la locul intervenției, ce permit deplasarea în regim prioritar. Pompierii timișeni au mai fost dotați și cu două autocamioane pentru intervenții pe teren accidentat fiind echipate cu troliu, iar garda la sol ridicată le permite deplasarea în zone greu accesibile. Autocamioanele vor fi utilizate pentru transportul materialelor și utilajelor la intervențiile de amploare, în principal la inundații. Acestea permit deplasarea în regim prioritar. De asemenea a fost primită o autospecială de tip Citroen C-elysee ce va fi folosită pentru munca operativă.

Proiectul “Răspunsul eficient salvează vieţi II” derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are ca obiective creşterea capacităţii de răspuns la inundaţii, alunecări de teren, incendii şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente şi mijloace tehnice moderne. Bugetul proiectului, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi derulat în perioada 2 septembrie 2016 – 31mai 2017, este de 110.365.921 de lei.

De asemenea au fost achizitionate cu sprijinul Consiliului Județean Timiș două autovehicule de tip Dacia Logan ce vor deservii Inspecția de Prevenire și a fost pregătită o autospecială de tip Dacia Duster pentru circulația în regim prioritar prin dotarea acesteia cu rampă luminoasă și prin colantare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here