Rezultatele proiectului GLOSS la Deta și la Vrsac

Deta-GLOSS-August2015-7

La Deta au fost montați și funcționează 50 de stâlpi de iluminat public cu panouri solare. Stâlpii nu sunt legați la rețeaua de energie electrică convențională și funcționează exclusiv pe baza energiei solare.

Cei 50 de stâlpi au fost montați în două cartiere de blocuri din oraș și sunt apreciați de locuitori. La Vrsac au fost înlocuite 827 de corpuri de iluminat care funcționau cu vapori de mercur cu lămpi cu LED-uri, mult mai eficiente și mai ecologice. Prin această schimbare, la Vrsac, se economisesc peste 500 MW/oră, în următori trei ani, Primăria din Vrsac urmând să achite cu 120 de mii de euro mai puțin către furnizorul local de curent electric. Astfel, aceste cheltuieli se vor amortiza în cel mult 5-6 ani. O altă categorie de beneficii sunt cele ecologice.

Deta-GLOSS-August2015-1

Prin economia făcută, se reduc emisiile de CO2 generate de arderea combustibililor fosili necesară pentru producerea curentului electric. Se estimează că aceste emisii de CO2 se vor reduce cu 441 tone/an. Pentru a fi absorbită această cantitate de dioxid de carbon ar fi nevoie de o pădure de 441 000 de arbori. Becurile LED oferă o mai bună siguranță în trafic pe străzile din Vrsac pentru că au un grad mult mai mare de luminozitate față de coruprile de iluminat clasice.

GLOSS-August-2015-001

Proiectul GLOSS promovează conceptul de eficiență energetică. Prin workshop-urile și conferințele de presă organizate pe perioada de implementare a proiectului, foarte mulți locuitori din Deta și din Vrsac, dar și din zonele adiacente au înțeles mai bine cât de importantă este eficiența energetică.

Proiectul GLOSS a modernizat sistemele de iluminat public din orașele Vrsac și Deta prin utilizarea ultimelor tehnologii de iluminare, inclusiv a surselor de energie regenerabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here