Drumul din Bucovăț a fost în sfârșit asfaltat

drum asfaltat Bucovat

Drumul din comuna timișeană Bucovăț a fost în sfârșit asfaltat. Acesta era un chin pentru cei care se deplasau pe ruta Bucovăț-Moșnița Nouă.

Autoritățile județene au decis să-l asfalteze pe o porțiune de patru kilometri. Astfel că lucrările au durat cinci luni.“Sunt patru kilometri care leagă comuna Bucovăț de comuna Moșnița Nouă, implicit de Timișoara. De la Bucovăț se poate ajunge spre Bazoșu Nou, pe un drum de trei kilometri. Bucovățul poate fi una dintre localitățile interesante pentru ceea ce înseamnă viitorul imobiliar, din punct de vedere al posibilității ca autostrada care că ar urma să se construiască. Pe teritoriul Bucovățului era drum de piatră, iar de la marginea comunei era drum de pământ, care în ultimul timp nu mai era așa folosit”, afirmă Titu Bojin, președintele CJ Timiş.

drum Bucovat

La rândul său primarul din Bucovăț spune că această asfaltare era mai mult decât necesară. “Drumul era necesar că pâinea caldă, dacă putem spune așa. Acest  drum deschide în primul rând comună noatră către Timișoara, pe o altă variantă decât Remetea-Ghiroda-Timișoara, și anume Bucovăț -Moșnița. Acest drum pentru noi e o dezvoltare, un pas mare spre civilizație”, susține Tiberiu Jivan, primarul comunei Bucovăț.

12380170_507589929408223_859776374_n

Valoarea lucrării este de 5,5 milioane de lei, o mare parte din bani vin de la Guvern, iar restul de la Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here