Romania castiga turneul preolimpic din Danemarca si merge la Rio

Echipa naţională de handbal feminin a României a terminat la egalitate ultimul meci de la turneul preolimpic, scor 23-23 cu Muntenegru, duminică, la Aarhus, în condiţiile în care România era deja calificată la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Desi a condus tot meciul, Romania a fost in cele din urma egalata. A fost o remiza dulce, deoarece atat Romania cat si Muntenegru isi asigurasera prezenta la Rio, inainte de acest joc, ambele formatii invingand Danemarca si Uruguay. Romania a terminat insa grupa prima, gratie unui golaveraj mai bun.

11 naţionale şi-au asigurat deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio: România, Norvegia, Brazilia, Olanda, Muntenegru, Suedia, Rusia, Angola, Argentina, Coreea de Sud, Spania. Ultimul loc va fi decis duminică, între Franţa şi Japonia. Tragerea la sorţi pentru cele două grupe olimpice va avea loc pe 1 mai.

România revine la Jocurile Olimpice cu o naţională de handbal după o pauză de 8 ani. Reprezentativa feminină a jucat la alte trei ediţii de-a lungul timpului, la Montreal 1976, Sydney 2000 şi Beijing 2008. Cea mai bună clasare a fost consemnată la prima participare: locul 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here