Trei ambasadori într-o singură lună, la UVT. Se lucrează la crearea de noi conexiuni internaționale

Universitatea de Vest din Timișoara a primit vizita E.S. Joanne Lemay, Ambasador al Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, Președinte GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România. Discuțiile purtate între conducerea Universității și Excelența Sa au vizat posibilitatea demarării unui program prin care studenți canadieni să poată studia la UVT.

De asemenea, Excelența Sa a participat și la deschiderea celei de-a XII-a ediții a „Conferinței Internaționale de Studii Francofone” și aniversarea a 50 de ani de la înființarea Catedrei de franceză și a Lectoratului francez de la UVT. Evenimentul a reunit participanți din Franța, Canada, Tunisia, Algeria, Belgia și România. “Vizita de astăzi nu este una singulară. Zilele trecute, l-am avut în rândurile noastre pe Excelența Sa dl. Diar Nurbintoro, Ambasador al Republicii Indonezia în România și Republica Moldova. Cu această ocazie, diplomatul a susținut și o conferință adresată comunității universitare. De asemenea, în februarie, la UVT s-a aflat și Ambasadorul Austriei în România, Excelența Sa dl. Gerhard Reiweger, cu scopul creării de noi punți de legătură. Pentru anul 2016, am pregătit numeroase noi conexiuni cu lumea socio-culturală națională și internațională. De exemplu, finalul de lună îi va aduce în conferință la Universitatea pe Mircea Cărtărescu și Nicolae Manolescu”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest din Timișoara înregistrează în acest an universitar cel mai mare număr de studenți Erasmus+ Incoming din istoria sa, 150 de tineri. În același timp, în perioada 2013-2015 s-a reușit triplarea numărului de studenți din state terțe UE. Universitatea are nouă lectorate internaționale: spaniol, francez, italian, german, austriac, portughez, chinez, sârb, american și se află în diferite parteneriate cu peste 400 de universități din întreaga lume.

În acest an, la UVT sunt înmatriculați 660 de studenți străini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here