S-a decis! Noul partid PNL, condus de portocalii

consiliu-nationalpnl

consiliu-nationalpnl

Membrii noului PNL s-au întâlnit zilele trecute la București, în cadrul Consiliului Național de Conducere. Acolo s-a decis ca filialele județene să fie conduse de un Comitet Județean Executiv Neparitar și de un Biroul Politic Județean Unic Paritar.

Desemnarea numărul de membri din cele două structuri s-a făcut ținânându-se cont de numărul de parlamentari pe care îl are fiecare organizație, de numărul de primari cu care a rămas noul PNL  după ordonanța care a permis traseismul politic, precum și de rezultatele alegerilor europarlamentare din 2014.

Potrivit reprezentanților PNL, în Timiș CEx-ul va fi format din 34 de membri, cei mai mulți fiind din aripa democrat-liberală care formează noul PNL. „Acesta va fi format în Timiș din 34 membri, 15 dați de componenta istorică a PNL, iar 19 dați de componentă nouă (PDL) a PNL. Comitetul Judetean Executiv Neparitar va fi condus de cei 2 copreședinți”, spun reprezentanții PNL Timiș.

În cadrul Consiliului Național de Conducere s-a decis și unificarea birourilor județene și constituirea Biroului Județean Unic Paritar. În Timiș, Biroul Judetean Unic Paritar va cuprinde câte 79 de persoane din fiecare componentă a PNL și va fi condus de cei doi copreședinți: Nicolae Robu și Dan Popa.

Totodată urmează și unificarea secretariatelor generale județene și constituirea astfel a Secretariatului General Unic, ca organism organizatoric, condus de un secretar general și un secretar general adjunct. În Timiș, secretarul general îl dă componenta nouă (PDL) a PNL, iar secretarul general adjunct îl dă componenta istorică a PNL.