S-a deschis Muzeul ursuleţilor de pluş

 

10-urs-1_fa81277cea

Sanctuarul de Urşi de la Zărneşti, Libearty, a sărbătorit în acest weekend 10 ani de existenţă. Pentru a marca marele eveniment a fost inaugurat aici primul “Muzeu al ursuleţilor de pluş” din România.

Vedetele muzeului sunt doi urşi gigantici, de aproximativ 3 metri înălţime, donaţi de Casa regală britanică, fiind fabricaţi de cel mai mare proprietar de case de pariuri din lume, William Hill, în onoarea naşterii celui de-al doilea copil al lui Kate Middleton şi al prinţului William, prinţesa Charlotte.

Până să ajungă la Zărneşti, în primul muzeu european al urşilor de jucărie, cele două exemplare au străbătut un traseu lung, făcând turul Londrei, vizitând Buckingham Palace, Parlamentul şi Kensington Palace. Colecţia noului muzeu a fost realizată cu ajutorul donaţiilor făcute de oameni de pe întregul mapamond, iar reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni îi îndeamnă pe iubitorii de animale să dăruiască în continuare jucăriile lor de pluş, încurajând în mod special pentru exemplarele realizate manual. Între personalităţile care şi-au arătat intenţia de a dona se numără şi Brigitte Bardot.

La ceremonia de inaugurare a muzeului a participat primarul oraşului Zărneşti, Dorel Bârlădeanu, care a avut ca oaspeţi invitaţi precum Hella Brice (soţia regretatului actor Pierre Brice-Winnetou, care a participat la deschiderea sanctuarului, în 2005), actriţa din “Harry Potter”, irlandeza Evanna Linch, Excelenţele Sale Paul Brumell – ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi Jean Hubert Lebet – ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Cristophe Giraudaut – consilierul Excelenţei Sale François Saint-Paul – ambasadorul Franţei la Bucureşti.

(Sursa: www.libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here