Sindicatele din Educație au anunțat luni, 12 iunie, că greva profesorilor se suspendă, urmând ca elevii să se întoarcă în bănci de marți, 13 iunie. Acest lucru înseamnă de asemenea că va fi respectat, în mare, calendarul probelor de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Condiția este adoptarea de astăzi a a unei ordonanțe de urgență care să prevadă faptul că salariul debutantului va fi cât cel mediul pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024, conform unui comunicat de presă transmis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

„Astăzi, pe baza discuțiilor și angajamentelor tuturor părților implicate, am decis, la nivelul coaliției și în deplin consens cu liderii de sindicat ca, odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta și ne vom ține de cuvânt – cum am făcut și până acum – prin adoptarea OUG cu elementele de conținut așa cum au fost ele agreate cu sindicatele- Coaliția de guvernare, guvernul pe care îl conduc au asumat cu maximum de responsabilitate, pentru interesul public și pentru rezolvarea problemelor din sistemul de învățământ, acumulate în foarte mulți ani”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Greva generală a început la 22 mai, iar între timp Evaluarea la clasa Vi-a s-a suspendat, iar programul Bacului a suferit schimbări. Evaluarea Naţională – Clasa VIII-a se va desfăşura conform planului.

Articolul precedentArtă contemporană din 12 tone de andezit, oțel și metal: logics and shapes
Articolul următorTarife mai mari la apă și canalizare, de la 1 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.