S-a dat alarma! O fabrică din Timișoara în flăcări

Spread the love

Incendiu la o fabrică din Timișoara. Șapte persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale. Mai multe echipaje ale ISU Banat au fost solicitate de urgență să intervină pentru a stinge flăcările imense care s-au propagat la o hala alăturată.

Din fericire nimeni nu a avut de suferit, totul a fost un exercițiu de forță al pompierilor timișeni. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș a organizat un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea și înlăturarea urmelor unui incendiu la hala de curele a S.C. CONTITECH ROMÂNIA S.R.L.

Scopul exercițiului este verificarea timpilor de răspuns a subunităților de intervenție, verificarea concepției de acțiune în cazul producerii unui incendiu cu degajări mari de fum, organizarea în teren a cooperării cu Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, executarea întrunită a operaţiunilor de intervenţie, organizarea funcționării punctului de comandă mobil, a sistemului de comunicații și a autospecialei de intervenție la accidente colective și calamități, verificarea capacităţii operaţionale a unităţii şi a funcţionării tehnicii și antrenarea forțelor proprii privind gestionarea unor astfel de evenimente.

Scenariul exercițiului: muncitorii aflați în secția curele observă o mare degajare de fum la un utilaj de producție. Personalul din secție este surprins și intoxicat cu fum și gaze toxice emanate în cantitate mare. Ca urmare a incendiului, au rezultat temperaturi foarte ridicate iar în imediata vecinătate a locului unde a izbucnit incendiul se află o cameră de depozitare a unor substanțe periculoase care la temperaturi înalte pot determina amestecuri gaz-aer periculoase/explozive. În cazul aprinderii acestora este interzisă folosirea apei. Pentru a se evita propagarea incendiului la aceste substanțe, se impune răcirea zonei în care se află depozitate, pe timpul evacuării acestora la o distanță de siguranță. În urma incendiului au rezultat un număr de 7 răniți care au fost preluați de echipajele medicale aflate la fața locului, pentru acordarea primului ajutor medical și transportul la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BANAT” al judeţului Timiş a intervenit cu patru autospeciale cu apă și spumă, două autoscări mecanice, o autospecială transport personal și victime multiple, o ambulanță terapie intensivă mobilă, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, o autospecială CBRN, un punct de comandă mobil, grupa operativă și echipa canină.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș a participat cu două echipaje pentru dirijarea și restricționarea traficului în zonă.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș ,,General Moise Groza” a venit cu un echipaj ce asigură perimetrul de siguranță și sprijină acțiunea de evacuare.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here