S-a decis! Consiliul Județean Timiș cedează clădirea Garnizoanei militare pentru realizarea Muzeului Revoluției

Subiectul în ceea ce privește realizarea unui Muzeu al Revoluției a intrat din nou în atenția autorităților timișene. Consiliul Județean Timiș va ceda clădirea Garnizoanei militare din Piața Libertății pentru a se putea realiza obiectivul.

Singura clădire acceptată de Ministerul Culturii este Garnizoana militară. În prezent, imobilul este administrat de Consiliului Județean Timiș. Pentru a nu se pierde finanțarea de trei milioane de euro, clădirea ar trebui să treacă până la sfârșitul anului la Ministerul Culturii.

Președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu spune că a transmis reprezentanților Ministerului Culturii și al Apărării că este dispus să poarte o discuție și să ajungă la un consens.“Există o condiție: clădirea trebuie să fie în proprietatea Ministerului Culturii. Toate discuțiile trebuie să existe în trei. Degeaba renunțăm la dreptul nostru acordat în urmă cu un an, clădirea revine Ministerului Apărării. Reabilitarea ei ne-ar costa undeva la 2,4 milioane de euro. Îmi doresc să avem clădirea reabilitată. Hai să facem pașii concreți, să-și dea acordul Ministerul Apărării. E ok, noi renunțăm. Dar faceți demersuri. Dacă nu, ajungem la faza următoare: dăm clădirea și ea revine Ministerului Apărării. Sunt total deschis. Asta am transmis și reprezentaților Ministerului Culturii și sunt dispus să avem o discuție în trei: Consiliul Județean, Ministerul Culturii și al Apărării”, a explicat președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here