S-a decis! Timișoara va avea un viceprimar de la UDMR

Partidul Național Liberal – Filiala Timiș și Uniunea Democrată Maghiară din România – Filiala Timiș au convenit încheierea unei alianțe politico-administrative. Partidul Național Liberal, filiala Timiș, anunță că aleșii locali ai celor două partide – 12 de la PNL și 2 de la UDMR – vor funcționa în unitate, constituind majoritatea decizională a consiliului.

Liderii PNL Timiș au fost nevoiți să negocieze cu celelalte partide formarea unei majorități în Consiliul Local Timișoara. Negocierile au durat câteva săptămâni, astfel că au reușit acest lucru cu UDMR, care va primi un post de viceprimar. Potrivit acestora, motivul este  simplu: “Bazat pe dorința de asigurare a unei administrații locale performante pentru municipiul Timișoara, pe bunele relații anterioare, pe încrederea reciprocă dobândită în cadrul acestor relații, pe trăsătura istorică a Timișoarei de oraș multietnic și având în vedere campania electorală dusă de ele în respect reciproc…”, se precizează într-un comunicat de presă.

Consilierii locali ai celor două partide -12 ai PNL și 2 ai UDMR- vor funcționa în cadrul Consiliului Local al Municipiului Timișoara în unitate, constituind împreună majoritatea decizională a Consiliului. Cele două posturi de Viceprimar al Municipiului Timișoara vor reveni unul PNL, celălalt UDMR, persoanele agreate de părți pentru ocuparea lor fiind Dan Diaconu (PNL), respectiv Imre Farkas (UDMR).

Ședința de constituire a noului Consiliu Local va avea loc vineri, de la ora 10:00.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here