S-a deschis un nou club de dans sportiv în Timișoara: Mystic

Veste bună pentru părinții care doresc să-și înscrie copiii la dansuri sportive. S-a deschis un nou club de dans sportiv în Timișoara: Mystic.

Părinții își pot înscrie copilul la un curs de dans din nevoia de a le oferi un spațiu de mișcare și din dorința de a-i umple timpul liber cu ceva util și frumos. Dansul sportiv se adresează tuturor copiilor, indiferent de temperament. Vârsta de la care se pot începe cursurile de dans este de 5 ani. Ulterior, pentru performanță, se face selecția pe baza unor criterii: trebuie să fie dezinhibați, să aibă carismă, putere de muncă, talent,etc.

O școală de dans înseamnă cadrul organizat care asigura practicarea unor exerciții adecvate nivelului de vârstă, având la bază programe specifice de curs și instructori calificați. În toamna anului 2009, după o activitate  de 10 ani în dans, la inițiativa lui Alexandru Holecz, ia naștere Clubul de Dans Sportiv Mystic. Această decizie vine pe fondul dorinței de a performa nu doar ca sportiv pe ringul de dans, ci și de a îndruma și călăuzi spre performanță copii ai urbei de pe malul Bârzavei, municipiul Reșița.

De atunci și până în prezent, investind în permanență în calitatea dansului sportivilor, CDS Mystic devine o prezență permanentă pe podiumurile concursurilor la care participă, actualmente situându-se pe un onorant loc 3 la nivel național, din peste 150 de cluburi afiliate federației de specialitate. În prezent, în cadrul clubului activează 25 de perechi la nivel de performanță și peste 200 de copii la nivel social. În vara acestui an s-a alăturat echipei și antrenoarea Ioana Avram, din Sibiu, la rândul ei o dansatoare valoroasă.

Succesul și aprecierea de care au avut parte, i-au convins pe Ioana și Alex să facă pasul și către un centru mai mare al dansului sportiv românesc, și anume Timișoara, unde își doresc să aducă un aer proaspăt dansului timișorean. Acest pas a fost realizat alături de timișoreanca Elena Mitocariu, prima parteneră de dans a lui Alex, care mărește echipa atât ca număr, cât și ca putere de muncă, prin pasiunea și entuziasmul ei.

Echipa Mystic a inițiat proiectul în această toamnă, până în prezent fiind conturat de un deosebit  eveniment, „Mystic Christmas Show”, organizat în 22 decembrie la Opera Națională Timișoara, unde au performat pe scena aproximativ 220 copii și tineri, sub privirile a peste 550 de spectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here