Sacalazul va avea transport metropolitan!

Localităţile care se învecinează cu Timişoara s-au dezvoltat vizibil în ultimii ani. Excepţie face Săcălaz, care este mult în urma Dumbrăviţei, Ghirodei sau Girocului. Cosmin Buboi, candidatul PNL la primăria comunei Săcălaz, aduce în discuţie minusurile actualeri administraţii conduse de Ilie Todaşcă, dar vine şi cu soluţii pentru mai binele localităţii timişene, transportul metropolitan fiind unul dintre cele mai sensibile puncte.

În majoritatea localităţilor periurbane, transportul în comun este realizat de către Societatea Metropolitană de Transport Timişoara, în colaborare cu Societatea de Transport Public Timişoara. Nu este şi cazul Săcălazului. „Subiectului legat de transportul în metropolitan prinde viaţă o dată la patru ani, când devine subiect de campanie electorală. Vă pot spune că, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al STPT, am început discuţiile cu administraţia locală de la Săcălaz în urmă cu mai bine de un an. Primarul Todaşcă, în urma întâlnirilor avute, a solicitat o ofertă, pe care a şi primit-o. A venit însă cu o altă ofertă, cea de a închiria autobuze de la STPT pentru transportul local, dar nu s-a materializat. După mai bine de un an, probabil din cauza presiunii pusă de locuitorii comunei noastre, a început să pună din nou presiune pentru introducerea transportului local la Săcălaz, trezindu-ne cu o solicitare în acest sens, în data de 13 august. Solicitarea a ajuns la SMTT, apoi la STPT. Din păcate a fost vorba despre o simplă cerere, în care nu am regăsit nici măcar un eventual program de transport. În aceste condiţii, nu a putut fi întocmit contractul. Tot în 25 august, în disperare de cauză, Todaşcă a mai trimis o adresă, de această dată bună. Abia în 28 august, după mai multe discuţii între cei de la SMTT şi cei de la STPT, s-a ajuns la un acord. Transportul public pe ruta Săcălaz – Timişoara poate porni di 7 septembrie. Singura condiţie pentru a se întâmpla acest lucru este ca primarul Todaşcă să se prezinte săptămâna viitoare la sediul SMTT, pentru a semna contractul de colaborare”, spune Cosmin Buboi.

Acesta a mai precizat că vor fi curse din oră în oră, la orele de vârf în traseu urmând să fie trimise autobuze articulate (de mare capacitate). O altă veste excelentă pentru locuitorii comunei Săcălaz este că localitatea timişeană, în urma propunerii lui Cosmin Buboi, va beneficia inclusiv de transport şcolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here