Angajații Consiliului Județean Timiș ar putea primi lefe mai mari cu până la 50%. Președintele Călin Dobra a transmis că o decizie a Curții Constituționale prevede posibilitatea egalizării salariilor la nivelul tuturor Consiliilor Județene, însă această decizie poate fi interpretată.

Decizia Curții a venit la jumătatea lunii a anului trecut, însă nu a fost pusă în practică. Serviciul Juridic din cadrul CJ Timiș nu și-a dat avizul favorabil asupra hotărârii.“Din păcate, nu toate Consiliile Județene din țară au făcut front comun în acest demers. Sunt unele care au luat decizia foarte clară de a nu da aceste salarii, pentru că punerea în aplicare a deciziei Curții Constituționale este interpretabilă. Îmi doresc sprijinul din partea Serviciului Juridic, îmi doresc semnătura din partea serviciului juridic pentru a semna o astfel de prevedere. Eu mi-am asumat foarte clar această decizie a Curții Constituționale și semnez o astfel de dispoziție în momentul în care am și semnătura juridicului. După ședința de plen se vor întâlni Serviciul Juridic cu Direcția de Organizare, Control și Resurse Umane și cu sindicatele”, a explicat șeful CJ Timiș, Călin Dobra.

Dacă această decizie ar intra în vigoare, din cei 175 de angajați ar urma să primească salarii mai mari. În plus, de la 1 februarie bugetarii vor beneficia de o altă creștere salarială, cu 20%.

Articolul precedentAtenție, avarie la rețeaua de apă potabilă
Articolul următor(FOTO)Timișorenii protestează, din nou, în fața Prefecturii Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.