„SAMAS la bine și la greu” ajută mamele cu COVID-19! Vor beneficia gratuit de sprijin în alăptare și consiliere psihologică

Bebelușii se nasc și în pandemie. Iar mamele care îi aduc pe lume, suspecte de sau diagnosticate cu COVID-19, au nevoie ajutor, pentru a putea alăpta și a trece cu bine prin perioada de după naștere.

70 de mame suspecte de sau diagnosticate cu COVID-19, aflate în maternitățile COVID din țară vor beneficia gratuit de consiliere privind menținerea lactației și servicii de consiliere psihologică, în cadrul proiectului SAMAS la bine și la greu.

În plus, 40 dintre acestea, aflate în situații dificile de viață, vor primi o pompă manuală de sân, pentru a-și putea menține lactația pe durata separării de bebelușul lor.

Pentru a beneficia de consiliere, mamele aflate în maternitățile COVID-19 pot apela numărul 0786 489 687 sau pot scrie la ajutormame@programsamas.ro, iar Asociația SAMAS le va organiza sesiunile gratuite de sprijin prin telefon sau video call.

Tot în cadrul programului SAMAS la bine și la greu, educatorii perinatali SAMAS vor fi formați de specialiști, pentru a gestiona impactul COVID-19 asupra mamelor și bebelușilor, se va actualiza platforma care pune la dispoziția mamelor informații la zi, pentru sănătatea lor și a bebelușului și se vor realiza materiale informative destinate părinților, în format print și video în legătură cu impactul pandemiei asupra perioadei perinatale.

Proiectul este derulat de Asociația SAMAS cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here