Sondaj IRSOP: Luptă strânsă între PNL și PSD, la alegerile de duminică. PMP e departe de pragul electoral

Un sondaj IRSOP realizat în perioada 22-28 noiembrie preconizează rezultate strânse la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. PNL conduce în intențiile de vot, dar urca puternic PSD. USR nu va trece de 20%, iar PMP este departe de Parlament.

Conform sondajului IRSOP clasamentul este următorul:

1.PNL – 33%

2. PSD – 30%

3. USR-PLUS – 17%;

4. Pro România – 7%;

5. UDMR – 5%;

6. PMP – 3%;

7. Alţii – 5%.

Deşi conduce, PNL nu a mai crescut în ultimele săptămâni, iar proporţia votanţilor care spun că merg la vot „sigur” sau „foarte sigur” e mai mică la PNL decât la PSD şi USR. PSD a crescut spre finalul campaniei, dar în comparaţie cu PNL şi USR PLUS are mai mulţi votanţi potenţiali peste 65 de ani care cred că riscul de contaminare epidemică în secţie e „foarte mare” şi probabil că o parte dintre ei vor prefera să stea acasă. Dacă se păstrează configuraţia de mai sus, viitoarea formulă guvernamentală se anunţă dificilă. O alianţă PNL cu USR PLUS are nevoie de parteneri suplimentari şi, oricum, deschide un teritoriu de colaborare complet necunoscut şi imprevizibil“, precizează IRSOP, conform stiripesurse.ro.

Pentru acest sondaj, IRSOP a intervievat telefonic 1.004 persoane în perioada 22-28 noiembrie 2020. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia rezidentă în vârstă de peste 18 ani din România. Toleranţa de eşantionare este ±3%. Prezenţa la vot ar putea ajunge la 40%. Sondajul a fost finanţat de IRSOP şi reprezintă exclusiv un serviciu de informare pentru presă şi publicul larg, scrie stiripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here