Sâmbătă noaptea schimbăm ceasul! Trecem la ora de iarnă

Se schimbă ceasul în weekend! România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de iarnă.

Astfel, ceasurile vor fi date înainte cu o oră. Așadar, ora 4.00 va deveni ora 3.00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă ca vom dormi mai mult cu o oră, iar ceasurile vor fi date înapoi.În țara noastră, acest sistem a fost instaurat în 1932.

CFR Călători informează că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Astfel, trenurile de călători vor pleca din gări după ora oficială de vară până în noaptea de 29/30 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00. Toate trenurile de călători care au ora de plecare din stațiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Conform CFR Călători, trenurile de călători aflate în circulație după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație. „Având în vedere că și în țările vecine trecerea de la ora de vara la ora Europei Orientale oficială se face în aceeași zi de duminică, 30 octombrie 2016, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare”, se precizează într-un comunicat de presă al CFR Călători.

 Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să contacteze compania la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului din stații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.