Sancționat după ce a fost surprins abandonând deșeuri pe stradă

Mare grijă unde depozitați deșeurile! Amenzile sunt usturătoare! Oamenii legii atrag din nou atenția cetățenilor să nu mai arunce gunoaiele pe domeniul public.

Un bărbat a intrat în atenția polițiștilor locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, după a abandonat în fața unui imobil de pe str. Iris deșeuri voluminoase de uz caznic, mai exact o saltea de canapea și alte resturi ale unor obiecte de mobilier.

Conform HCL 371/2007 modificată abandonarea de deșeuri pe domeniul public se sancționează cu amenzi între 500 și 1000 lei.

Pentru a evita sancționarea, Poliția Locală reamintește cetățenilor să depoziteze deșeurile menajere doar în locurile special destinate, iar deșeurile voluminoase din categoria mobilier, obiecte de uz-casnic și sanitar, deșeuri electronice și electrocasnice, care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare a deșeurilor municipale, neasimilabile deșeurilor menajere, să le predea la cele patru puncte de colectare permanente ale societății de salubrizare.

Acestea se află pe Calea Torontalului nr. 94, Str. Energiei nr. 3, Calea Moşniţei nr. 2 și Aleea Avram Imbroane nr. 70, iar acolo se pot depune și resturile rezultate din lucrări de construcții și demolări, reparații și amenajări ale clădirilor, fie că sunt locuințe, fie spații cu altă destinație.

De la începutul anului și până în prezent polițiștii locali au aplicat un număr de 2187 sancțiuni contravenționale pe această linie persoanelor surprinse abandonând deșeuri pe raza municipiului Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here