Inspectorii din cadrul Serviciului Inspecția Bazinală a Apelor – Administrația Bazinală de Apă Banat au efectuat, de la începutul anului, un număr de 103 controale la folosințele consumatoare și neconsumatoare de apă din spațiul hidrografic Banat.

Aceștia au constatat încălcări ale legislației în domeniul gospodăririi apelor și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 145.000 lei, după cum urmează:

3 societăți comerciale au fost sancționate cu amendă : S.C. Purza Trans S.R.L. (amendă în valoare de 80.000 lei pentru depozitarea materialelor de orice fel, în zona de protecție a acumulării Dumbrăvița), S.C. Revicond Canal (amendă în valoare de 30.000 lei pentru circulația cu utilaje pe digurile de apărare împotriva inundațiilor în zona Șanovița), S.C. Simon Prodcom S.R.L. (amendă în valoare de 35.000 lei pentru evacuarea de ape uzate în cursul de apă Faitalan fără a respecta prevederile autorizației de gospodărire a apelor)

11 avertismente către consilii locale, societăți comerciale și persoane fizice pentru: executarea lucrărilor pe ape sau care au legătură cu apele fără a avea acte de reglementare, nerespectarea măsurilor dispuse anterior sau a celor dispuse prin actele de reglementare, circulația cu autovehicule pe digurile de apărare împotriva inundațiilor

A fost demarată și acțiunea de verificare a stării de salubritate a malurilor cursurilor de apă intravilan localități în județul Timiș, verificările fiind efectuate de către o comisie mixta alcătuită din reprezentanții Inspecției Bazinale a Apelor – A.B.A. Banat, Garda de Mediu Timiș, I.S.U. Banat, Garda Forestieră și reprezentanți ai Prefecturii județului Timiș.

Prin aceste acțiuni de verificare se dorește impulsionarea autorităților publice locale (consiliilor locale) privind salubrizarea cursurilor de apă ce le revin, pentru a se desființa depozitele necontrolate de deșeuri, material lemnos sau de orice fel, din albiile și malurile cursurilor de apă, în vederea asigurării secțiunii de scurgere a apei.

Mai facem încă un apel către toți cetățenii din arealul Banatului să respecte apa și să se implice în a o păstra într-o stare bună, printr-o grijă de bun simț, nearuncând gunoaie menajere sau de orice fel în cursurile de apă. Solicităm implicare activă și responsabilitate din partea tuturor acelora care folosesc apa în activități recreative ori activități comerciale, pentru a elimina sursele de poluare cu deșeuri de pe cursurile de apă. Cei care rămân pasivi și vor încălca legea, vor suporta sancțiuni, inclusiv financiare”, afirmă Titu Bojin, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

Procedura de control va continua până la sfârșitul lunii aprilie.

Articolul precedentPolitehnica Timișoara – un pas spre viitorul tău! 1500 de elevi vin la cea de-a VI-a ediție a manifestării
Articolul următorVicepreședintele CJT, Valentin Tudorică (ALDE) rezolvă problema gunoaielor! Face ordine în raporturile dintre CJT, ADID și Braicata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.