Vicepreședintele CJT, Valentin Tudorică (ALDE) rezolvă problema gunoaielor! Face ordine în raporturile dintre CJT, ADID și Braicata!

Luni se reziliază contractul cu firma Braicata, responsabilă de colectarea deșeurilor menajere (pe zona 2), din cauza nerespectării contractului cu CJT.

Problema deșeurilor menajere trenează de prin toamna anului trecut. Principalii factori sunt o slabă monitorizare a celor de la ADID și un grad oarecare de permisibilitate care provine din nerespectarea prevederilor contractuale, cauze care au generat nemulțumiri ale populației contractului cu Braicata: raportul dintre firma Braicata și client (unde Braicata avea obligația să realizeze atât colectarea selectivă cât și informarea beneficiarilor), datele de raportare precum cantitățile selectate, neîndeplinirea obligațiilor contractuale dintre Braicata și Polaris, firma care prelua deșeurile de la Braicata și le transporta la deponeul de la Ghizela.

Firma Braicata nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, fapt pentru care am declanșat procedura de reziliere a contractului pe zona 2, Sânnicolau Mare-Jimbolia-Lovrin. Procedura de reziliere se va concretiza luni, în cadrul AGA, va dura cel puțin două-trei săptămâni, însă Braicata va continua gestionarea deșeurilor până la finalizarea procedurii de selectare a unui nou partener deoarece conform contractului, activitatea de colectare trebuie să fie continuată timp de 90 de zile. Legat de activitatea deponeului de la Ghizela, am făcut verificări și acolo și sperăm ca până la finalul lunii aprilie acesta să fie complet funcțional. Acum există probleme de sortare și compactare a gunoiului”, spune vicepreședintele CJT, Valentin Tudorică.

În perioada imediat următoare, vicepreședintele CJT a declarat că va monitoriza activitatea de valorificare și întreținere a patrimoniului popriu al Consiliului Județean, precum aeroportul Cioca sau alte obiective părăsite, și va găsi soluții ca aceste imobile să fie valorificate.
Acesta dorește eficientizarea societăților din cadrul Consiliului Județean, care să aducă venituri suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here