Polițiștii timișeni au constatat 340 de fapte de natură penală și au aplicat peste 4500 de sancțiuni contravenționale în cadrul acţiunii “Blocada” care s-a desfășurat, timp de o lună, la toate frontierele României. Valoarea sancțiunilor este de peste 1.100.000 de lei.

În conformitate cu planul dispus de șeful Poliție Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, în cursul lunii august 2016, la nivel național, polițiștii au desfășurat acţiunea “Blocada”, la toate frontierele României.

Acțiunea a fost organizată ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine.

Poliţiştii au acţionat în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”, cu cei bulgari, în cadrul „Blocadei Sud” și cu polițiștii moldoveni, în cadrul „Blocadei Est”. Zilnic, pe raza județului Timiș, au fost în teren polițiști de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă care, timp de o lună, au executat 470 de acțiuni.

În urma acțiunilor întreprinse, polițiștii au constatat 340 de infracţiuni dintre care 145 de natură judiciară, 145 la regimul circulaţiei rutiere, 12 la regimul armelor și munițiilor, iar restul fiind alte genuri de infracțiuni. Din totalul infracțiunilor descoperite, 215 au fost constatate în flagrant delict.

Au fost instituite 430 de filtre, identificate 7 autovehicule sustrase și confiscate 14 arme, dintre care 2 letale și 14 neletale. De asemenea, au fost aplicate 4578 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.100.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 32.000 de lei. Din totalul sancțiunilor contravenționale, 727 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, iar 41 pentru fapte prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru încălcarea normelor  prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, polițiștii au aplicat peste 3500 de sancțiuni contravenționale, dintre care 44 pentru consum de alcool, 1548 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. În plus, poliţiştii au reţinut 244 de permise de conducere și au retras 132 de certificate de înmatriculare.

(Foto: www.punctul.ro)

Articolul precedentDan Popa nu candidează la alegerile parlamentare
Articolul următorRevizii tehnice la COLTERM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.