Fostul co-președinte al PNL Timiș, Dan Popa, nu va candida la alegerile parlamentare. Acesta a decis să nu candideze pentru un mandat de deputat, deşi avea asigurat primul loc pe listă. El s-a retras din cursa internă a liberalilor timișeni, motivând că decizia a venit în urma unei hotărâri privind viața personală.

Anunțul a fost făcut de unicul președinte PNL Timiș, Nicolae Robu. “Am avut o ședință a Biroului Permanent Județean, unde am avut un punct privitor la apropiatele alegeri parlamentare. La acel punct, colegul și prietenul Dan Popa, a anunțat că nu va candida la Parlamentul României. Atunci când am făcut înscrierile pentru candidaturi, a fost pe listă și el. A considerat că este mai bine din punct de vedere al intereselor sale să nu candideze și sigur că asta a produs o anumită satisfacție celor ce sunt în competiție directă pentru un loc cât mai sus. S-a eliberat o poziție de frunte și toată lumea urcă cu un loc”, susține președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

Reamintim, înainte de alegerile locale Dan Popa anunța că-și va da demisia din funcția de co-președinte al filialei Timiș dacă liberalii nu vor câștiga Consiliul Județean. PNL a înregistrat o înfrângere, iar după alegeri, acesta nu a mai demisionat.

Douăzeci și șapte de candidaţi din PNL Timiş s-au înscris pe lista pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, plus Vasile Blaga, preşedintele PNL. Biroul Politic Judeţean a decis ca pe locurile doi la Senat, respectiv patru şi cinci la Camera Deputaţilor, să fie plasaţi candidaţi desemnaţi de către primarii din judeţ, tinerii şi femeile liberale. “Primarii să-şi desemneze un candidat pe care-l consideră cel mai potrivit să-i reprezinte în Parlamentul României. Şi tinerii partidului trebuie să primească un semnal de încurajare şi pot desemna un candidat care să fie pe o poziţie eligibilă. Şi femeile liberale muncesc enorm, avem membre PNL foarte bine poziţionate profesional şi care evident că trebuie luate în considerare, trebuie să li se ofere o şansă. Sunt idei personale pe care mi le asum. Desigur, cele trei propuneri vor intra la vot în biroul politic judeţean”, a mai spus președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

Articolul precedentCinci kilometri de alei reabilitate în Parcul Botanic
Articolul următorSancțiuni de peste 1.100.000 de lei în cadrul acțiunii „Blocada”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.