Dan Popa nu candidează la alegerile parlamentare

Fostul co-președinte al PNL Timiș, Dan Popa, nu va candida la alegerile parlamentare. Acesta a decis să nu candideze pentru un mandat de deputat, deşi avea asigurat primul loc pe listă. El s-a retras din cursa internă a liberalilor timișeni, motivând că decizia a venit în urma unei hotărâri privind viața personală.

Anunțul a fost făcut de unicul președinte PNL Timiș, Nicolae Robu. “Am avut o ședință a Biroului Permanent Județean, unde am avut un punct privitor la apropiatele alegeri parlamentare. La acel punct, colegul și prietenul Dan Popa, a anunțat că nu va candida la Parlamentul României. Atunci când am făcut înscrierile pentru candidaturi, a fost pe listă și el. A considerat că este mai bine din punct de vedere al intereselor sale să nu candideze și sigur că asta a produs o anumită satisfacție celor ce sunt în competiție directă pentru un loc cât mai sus. S-a eliberat o poziție de frunte și toată lumea urcă cu un loc”, susține președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

Reamintim, înainte de alegerile locale Dan Popa anunța că-și va da demisia din funcția de co-președinte al filialei Timiș dacă liberalii nu vor câștiga Consiliul Județean. PNL a înregistrat o înfrângere, iar după alegeri, acesta nu a mai demisionat.

Douăzeci și șapte de candidaţi din PNL Timiş s-au înscris pe lista pentru alegerile parlamentare din luna decembrie, plus Vasile Blaga, preşedintele PNL. Biroul Politic Judeţean a decis ca pe locurile doi la Senat, respectiv patru şi cinci la Camera Deputaţilor, să fie plasaţi candidaţi desemnaţi de către primarii din judeţ, tinerii şi femeile liberale. “Primarii să-şi desemneze un candidat pe care-l consideră cel mai potrivit să-i reprezinte în Parlamentul României. Şi tinerii partidului trebuie să primească un semnal de încurajare şi pot desemna un candidat care să fie pe o poziţie eligibilă. Şi femeile liberale muncesc enorm, avem membre PNL foarte bine poziţionate profesional şi care evident că trebuie luate în considerare, trebuie să li se ofere o şansă. Sunt idei personale pe care mi le asum. Desigur, cele trei propuneri vor intra la vot în biroul politic judeţean”, a mai spus președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here