Săptămâna prevenirii criminalității. Ce acțiuni au fost derulate

În această săptămână, poliţiştii timişeni au desfășurat activități în cadrul primei ediții a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2017”. Activitățile sunt destinate siguranței rutiere.

În perioada 03 – 07 aprilie, Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, a organizat  şi desfăşurat, la nivel naţional, „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Şi în acest an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş, împreună cu partenerii (Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Timişoara, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Timiș, Organizaţia ,,Salvaţi Copiii” Filiala Timiş, Federaţia Asociaţiilor de Proprietari din Timişoara), au desfăşurat activităţi în scopul sensibilizării populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi în scopul implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Activităţile desfăşurate au fost structurate pe diverse domenii de prevenire: prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea victimizării minorilor – SIGURANȚA ONLINE, prevenirea violenței în mediul familial și siguranţa rutieră.

Astfel, în ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii Serviciului Rutier şi cei din cadrul Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii desfăşoară activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Au fost susţinute cursuri cu tematică specifică pe linie de educaţie rutieră în mai multe unităţi şcolare din judeţul Timiş, în cadrul cărora elevii au fost informaţi cu privire la modul de comportament în trafic.De asemenea, poliţiştii au fost prezenţi în principalele intersecţii din municipiul Timişoara, unde au desfăşurat  activităţi de informare a tuturor participanţilor la trafic cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Vineri, de la ora 16.00, poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Timişoara au derulat activităţi în cadrul campaniei ,,Când mintea nu e trează, viaţa nu contează”, în parcarea centrului comercial Iulius Mall. Activităţile au constat în testarea unor ochelari ce simulează efectele induse de consumul ilegal de alcool şi droguri, la volanul unui autoturism cu dublă comandă. Testarea se va desfăşura sub îndrumarea unui instructor auto profesionist. Pe timpul desfăşurării activităţilor au fost distribuite materiale informativ-preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here