Sărbători fără prea multe incidente în Timiș

Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători de iarnă din ultimii ani. Poliţia Română a fost la datorie, fapt pentru care nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, aproape 600 de poliţişti au acţionat pe raza județului Timiș, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe întreaga rețea de drumuri, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte atât în noaptea de Revelion cât și în primele zile ale noului an.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului și-au atins scopul. Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În ultimele 72 de ore, polițiștii timișeni au intervenit la 133 de evenimente, 114 dintre acestea fiind sesizate prin numărul unic de urgență 112.

În urma acțiunilor întreprinse, poliţiştii timișeni au constatat 46 de infracțiuni, dintre care 34  de natură judiciară și 6 la regimul circulaţiei rutiere. Au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la peste 30.000 de lei, 46 dintre acestea fiind pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat  95 de sancţiuni contravenţionale, 23 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reținute  în vederea suspendării 10  permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here