Autoritățile locale pregătesc proiectul pentru aprobarea bugetului pe anul 2017

Municipalitatea timișoreană pregătește un proiect pentru aprobarea bugetului local pe anul 2017. Potrivit primarului Nicolae Robu, bugetul Timișoarei pentru 2017 va fi supus votului după aprobarea bugetului național și cel județean.

Astfel, sume importante de bani vor fi alocate pentru investiții care prevăd demararea lucrărilor la noi pasaje (Solventul, Behela), poduri peste Bega, la strada Jiul și în zona Ilsa.“Vrem să continuăm pe aceeși linie pe care am mers din 2012, și anume pe linia alocării de sume importante pentru dezvoltare, pentru modernizarea, pentru extinderea și funcționalizarea mai bună a infrastructurii orașului. Nu o să putem aloca bugetul, decât după ce vom avea un buget la nivel national, apoi județean. Dar putem să prefigurăm proiectul de buget”, a explicat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, edilul dă asigurări pentru începerea construcției unei parcări de 1.200 de locuri în zona Oituz – Popa Șapcă, amenajarea Campusului Școlar Lenau și continuarea lucrărilor la Spitalul de copii, extinderea Spitalului Municipal și cumpărarea maternității Athena. Pentru toate aceste proiecte, se vor accesa și fonduri europene.“Vom încerca să atragem fonduri europene și așteptăm cu nerăbdare să se deschidă axele de finanțare 2014-2020, pentru că până acum nu s-a întâmplat nimic. Totul durează. S-au scurs ani buni pentru acest exercițiu”, a completat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here