Sascha Goetzel și Mate Szucs urca pe scena filarmonicii din Timisoara!

Primul eveniment al Filarmonicii Banatul din anul în care Timișoara devine Capitală europeană a Culturii este un concert simfonic extraordinar, ce îi are ca invitați pe dirijorul 𝐒𝐀𝐒𝐂𝐇𝐀 𝐆𝐎𝐄𝐓𝐙𝐄𝐋 și pe solistul 𝐌𝐀́𝐓𝐄́ 𝐒𝐙𝐔̈𝐂𝐒 – violă. Împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timșoara propun spre audiție:
𝐆. 𝐄𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔 – 𝑅𝑎𝑝𝑠𝑜𝑑𝑖𝑎 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑎̆ 𝑛𝑟. 1 𝑖̂𝑛 𝑙𝑎 𝑚𝑎𝑗𝑜𝑟, 𝑜𝑝. 11
𝐁. 𝐁𝐀𝐑𝐓𝐎́𝐊/ 𝐌𝐈𝐊𝐋𝐎́𝐒 𝐑𝐀𝐊𝐎𝐒 – 𝐶𝑜𝑛𝑐𝑒𝑟𝑡𝑢𝑙 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑖𝑜𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑜𝑟𝑐ℎ𝑒𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑙𝑎 𝑚𝑖𝑛𝑜𝑟, 𝑆𝑧. 129, 𝐵𝐵 128 (𝑝.𝑎.)
𝐉. 𝐁𝐑𝐀𝐇𝐌𝐒 – 𝑈𝑣𝑒𝑟𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑜 𝑠𝑎̆𝑟𝑏𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑐𝑎𝑑𝑒𝑚𝑖𝑐𝑎̆, 𝑜𝑝. 80
𝐁. 𝐁𝐀𝐑𝐓𝐎́𝐊 – 𝐷𝑎𝑛𝑠𝑢𝑙 𝑝𝑜𝑝𝑢𝑙𝑎𝑟 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠𝑐 𝑛𝑟. 1: 𝐽𝑜𝑐𝑢𝑙 𝑐𝑢 𝑏𝑎̂𝑡𝑎
𝐆. 𝐅𝐀𝐔𝐑𝐄́ – 𝑃𝑎𝑣𝑎𝑛𝑎, 𝑜𝑝. 50
𝐉. 𝐁𝐑𝐀𝐇𝐌𝐒 – Dansurile ungare nr. 1, 3 şi 5
𝐉. 𝐇𝐄𝐋𝐋𝐌𝐄𝐒𝐁𝐄𝐑𝐆𝐄𝐑 𝐈𝐈 – Dans diabolic
O prezență muzicală dinamică, carismatică și convingătoare pe podium, 𝐒𝐀𝐒𝐂𝐇𝐀 𝐆𝐎𝐄𝐓𝐙𝐄𝐋 a apărut ca un dirijor cu mai multe fațete – un remarcabil constructor de orchestră, programator creativ, antreprenor, educator și avocat al muzicienilor și artiștilor.
La sfârșitul anului 2021, a fost numit director muzical al Orchestre Nationale des Pays de la Loire, post pe care îl preia pentru un mandat inițial de patru ani, începând din septembrie 2022. În plus, a fost numit în funcția de director muzical al NYO-CAN, Orchestra Națională de Tineret din Canada, începând din vara anului 2022.
În timpul mandatului său de unsprezece ani ca director artistic și dirijor principal al Orchestrei Filarmonicii Borusan din Istanbul, a ridicat semnificativ profilul artistic al ansamblului. Concepția sa artistică, înregistrările premiate și turneele lăudate pe scară largă, au ridicat acest ansamblu la statut internațional.
În prezent, dirijor principal invitat al Filarmonicii din Sofia, Goetzel își aplică aceleași înzestrări de „făuritor” de orchestră, îmbunătățind calibrul ansamblului și șlefuindu-i reputația.
Solist recunoscut pe plan mondial, muzician de cameră, orchestrant și premiat al multor concursuri, violistul de origine maghiară 𝐌𝐀́𝐓𝐄́ 𝐒𝐙𝐔̈𝐂𝐒 este unul dintre cei mai versatili și apreciați violiști ai zilelor noastre.
Între 2011 și 2018, Máté Szücs a fost violist principal al Orchestrei Filarmonicii din Berlin, alături de care a concertat și ca solist. Pe lângă Berliner Philharmoniker, a apărut ca solist alături de orchestre de renume precum Staatskapelle Dresden, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen (unde a deținut și funcția de violist principal), Bamberger Symphoniker, hr-Sinfonieorchester Frankfurt și Royal Flanders Philharmonic Orchestra.
Din 2018, este profesor de violă la Universitatea de Muzică din Geneva, Elveția. În 2020 a obținut diploma de doctor în arte.

Biletele se găsesc 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 pe site-ul 𝑭𝒊𝒍𝒂𝒓𝒎𝒐𝒏𝒊𝒄𝒊𝒊 𝑩𝒂𝒏𝒂𝒕𝒖𝒍 𝑻𝒊𝒎𝒊𝒔̦𝒐𝒂𝒓𝒂, la casieria instituției și pe 𝐦𝐲𝐭𝐢𝐜𝐤𝐞𝐭.𝐫𝐨 (https://bit.ly/3Wo72z2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here