Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat șase cetățeni din Nepal, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, având permise de ședere pe teritoriul României.

În data de 7.04.2023, ora 18.00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat in misiune de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, șase persoanecare se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia i-au depistat pe cei șase cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, având permise de ședere pe teritoriul României. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei șase nepalezi fiind predați la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentProgramul Rabla Local, aproape de start
Articolul următorDezvoltarea Zonei de Nord a Timișoarei și din Dumbrăvița, impulsionată de o investiție de circa 50 de milioane de lei a E-Distribuție Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.