Șase cetățeni din Nepal, depistați în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat șase cetățeni din Nepal, care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, având permise de ședere pe teritoriul României.

În data de 7.04.2023, ora 18.00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat in misiune de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, șase persoanecare se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia i-au depistat pe cei șase cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani, având permise de ședere pe teritoriul României. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei șase nepalezi fiind predați la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here