Social democrații timișoreni sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară ședințele de Consiliu Local, dar și de comportamentul primarului Nicolae Robu.

Dan Idolu, liderul de grup al consilierilor locali PSD spune că edilul nu contenește să îi jignească atunci când nu sunt de acord cu modul de lucru al său, unul haotic, mai spune social democratul.

În plus, Dan Idolul spune că la fiecare ședință sunt introduse pe ordinea de zi proiecte suplimentare, pe care nu apucă să se uite și trebuie să voteze proiecte în necunoștință de cauză. Mai mult decât atât în sală nu sunt prezenți specialiștii din primărie care ar trebui să răspundă la întrebări.

La toate întrebările răspundea primarul Nicolae Robu, ceea ce  nu e în regulă. Îl respect, dar nu cred că are competențe în toate domeniile. E politician… Nu este prima dată când se întâmplă asta, am tot dat semnale, l-am rugat ca data viitoare să aibă grijă, să nu mai voteze așa, am dat semnale. El trebuie să respecte acest Consiliu, pe noi și pe colegii de la PNL. Vă spun eu că și ei sunt în aceeași situație, atât doar că ei nu au libertatea noastră să voteze conform conștiinței, pentru că le e teamă. Dar discutăm înainte de ședințe și ne roagă și pe noi să facem cumva să nu mai fim puși în situația să votăm ceva ce nu cunoaștem. E  o lipsă de respect față de întreg Consiliul Local,  nu doar față de grupul PSD. E o lipsă de respect față de toată lumea. Periodic încercăm să dăm credit, pentru că nu vrem să blocăm proiectele, dar până la un punct. Să ne cheme la o ședință de îndată, de azi pe mâine, să ni se spună că sunt două puncte, după amiază aflăm că sunt patru, ok, lăsăm tot, plecăm de unde suntem, am rugat toți colegii să vină și când ajungem în sală aflăm că mai sunt încă 11, pentru care nu avem materiale. Cum să votăm în blanc? Nu se poate așa ceva. Ajungem la o limită peste care nu putem trece, plus modul de adresare, cu jigniri, dar nu se poate la nesfârșit să jignești și să îți bați joc prin punerea pe ordinea de zi a unor subiecte care nu au fost analizate înainte, care  nu sunt asumate nici măcar de aparatul Primăriei prin semnătură. Nu e în regulă”, a explicat liderul grupului PSD din Consiliul Local Timișoara, Dan Idolu.

Și în Consiliul Județean au fost discuții de acest gen. De data aceasta nemulțumiți sunt consilierii județeni ai PNL. Care se plâng și ei de faptul că sunt prea multe ședințe extraordinare.

Liderul de grup al consilierilor PSD a ținut însă să lămurească situația.

Vreau să fac o scurtă comparație, referitor la modul în care se desfășoară lucrurile la Consiliul Județean și la discuțiile iscate ieri pe subiecte similare.  O diferență clară pe care vreau să o fac este între cele două chestiuni aparent în oglindă, dar care nu se leagă. Unu, sunt subiectele suplimentară pe ordinea de zi la o ședință ordinară sau extraordinară, și aici excelează în sensul negativ, Primăria Timișoara, băgând subiecte suplimentare și ședințele extraordinare de care suntem noi acuzați acum la Județ că ar fi prea multe, și care înseamnă cu totul și cu totul altceva. Ședințele extraordinare, așa cum scrie și în lege, sunt punctuale pentru niște subiecte de urgență, nu știu cum este la Primărie, dar la Consiliul Județean subiectele și temeiul în baza cărora se convoacă aceste ședințe sunt justificate. În ședința de ieri am avut strict două puncte pe ordinea de zi, amândouă de importanță mare. Intenția inițială a aleșilor liberali, ca represalii a ceea ce s-a întâmplat în ședința de îndată de la Primărie de vineri, era să nu voteze și să nu se poată valida aceste hotărâri, dar pentru că amândouă subiecte au fost importanță maximă nu au avut de ales și au votat și atunci cu atât mai mult se duc în ridicol când acuză că sunt prea dese aceste ședințe. La Consiliul Județean procedurile sunt respectate. Convocările și modul cum se țin ședințele respectă în totalitate regulamentul de ordine și funcționare pe care de două ori l-am modificat în ultimii patru ani la inițiativa colegilor liberali, ședințele, subiectele preliminare și suplimentare dacă există sunt mult mai puține la CJT, ele beneficiază de un material  care se încarcă pe tabletă în timp util și se află și fizic la ședințe. La noi nu există să apară un subiect , să fie votat fără să avem documentația. Și specialiștii Consiliului Județean sunt întotdeauna prezenți să  dea toate explicațiile necesare”, a explicat consilierul județean Mihai Ritivoiu.

Articolul precedentCLIMATHON 2018: maraton de soluții la problemele orașului, organizat de CCIAT
Articolul următorAccident teribil la Arad! Doi tineri au murit, iar alți doi au ajuns la spital! Au căzut în gol cu mașina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.