Am scapat de echipele din Spania, Franta si Germania. Jucam pentru calificarea in grupele Cupei EHF cu o echipa din Slovenia

Ne-au zambit sortii! SCM Politehnica Timişoara va întâlni RD Riko Ribnica în dubla decisivă pentru calificarea în grupele Cupei EHF, cu prima manşă pe teren propriu şi returul în Slovenia. Ambele partide vor fi în a doua jumătate a lunii noiembrie.

“A fost o tragere la sorţi uşoară, dar asta nu înseamnă că meciul este jucat dinainte. Şi ei sunt medaliaţi cu bronz ai campionatului ţării lor, deci nu pot fi subestimaţi. Ne dorim să abordăm în aşa fel meciul încât să ne putem califica în grupe. După ce am trecut prin momente grele, cred că ar fi o realizare să intrăm în grupe”, a spus managerul sportiv Dan Dumitru.

Conducătorul bănăţean a mai afirmat că marele avantaj al grupării de pe Bega este unitatea grupului, dorinţa de performanţă pe care a imprimat-o în ultimul an şi jumătate de antrenorul Pero Milosevic. Dan Dumitru a adăugat: “Din punctual meu de vedere nu ar trebui să crească presiunea. Băieţii trebuie să se concentreze pe fiecare meci care urmează, iar cel cu CSM Bucureşti de sâmbătă devine acum cel mai important. Echipa merge la victorie, vor mai veni câteva partide tari în Liga Zimbrilor şi abia apoi ne vom putea concentra şi pe jocurile europene”.

Preşedintele Ioan Silviu Doboşi anticipează o dispută echilibrată, mai ales pentru că Ribnica pare o echipă solidă: “Sunt într-o formă deosebită, au adunat 7 victorii în cele 7 meciuri ale sezonului regulat. Trebuie să ne mobilizăm şi să avem aceeaşi concentrare ca şi în partidele cu Arendal, când porneam ca outsideri. E o oportunitate deosebită în momentul acesta pentru a ne califica în grupe. Faptul că avem în echipă mulţi componenţi ai handbalului ex-iugoslav poate reprezenta un atu că i-ar cunoaşte mai bine pe adversari, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că avem un avantaj clar”, a mai spus Doboşi după tragerea la sorţi, de la Viena.

Ribnica a terminat pe locul 3 sezonul trecut si a intrat direct in turul III preliminar al Cupei EHF, in timp ce in acest an conduc prima liga slovena, cu 7 victorii din tot atatea posibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here